69 woningen in Drempt klaar voor de toekomst

Eerder deze maand ontvingen de huurders van onze 69 eengezinswoningen in het centrum van Drempt een groene attentie van Sité en Nijhuis Bouw. Aanleiding hiervoor is de afronding van de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden die Nijhuis Bouw hier uitvoerde in opdracht van Sité. Door de renovatie beschikken de bewoners over een woning die helemaal klaar is voor de toekomst.

Energiebesparende maatregelen

Verschillende energiebesparende maatregelen waren onderdeel van de renovatie. Zo is er onder meer (extra) isolatiemateriaal aangebracht in spouwmuren, kruipruimten en onder de daken. Daarnaast zijn er zonnepanelen geïnstalleerd die extra energie leveren en is er een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem aangelegd. Waar nodig zijn ook de kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen met HR++ glas en hebben de woningen een nieuwe keuken, badkamer, toilet en/of cv-ketel gekregen.   
 

Laatste buitenwerkzaamheden afgerond

In juni 2019 gingen de werkzaamheden aan de woningen van start. In dat jaar was een groot deel van de werkzaamheden binnen en een klein deel van de werkzaamheden buiten al klaar. In verband met regels ter bescherming flora en fauna is pas in augustus van dit jaar weer gestart met de laatste werkzaamheden aan de buitenkant van de woningen. Ook deze zijn inmiddels afgerond.
 

Succesvolle pilot comfortabel wonen

Voor de start van de werkzaamheden konden oudere huurders of huurders met een fysieke beperking aangeven of ze gebruik wilden maken van het ‘duurzaam thuis pakket’ of de seniorenregeling. Driekwart van de bewoners maakte van dit aanbod gebruik, waarvan een groot deel koos voor het duurzaam thuis pakket. Zij konden aanpassingen laten uitvoeren aan hun woning die ervoor zorgen dat bewoners langer veilig en comfortabel kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van een tweede trapleuning of het laten aanbrengen van beugels in de badkamer of op het toilet.

Seniorenregeling

Een paar bewoners koos voor de seniorenregeling, waarbij een woonadviseur van Sité de bewoners helpt bij het vinden van een woning die beter aansluit bij hun (toekomstige) woonwensen. Twee huurders die gebruik maken van de seniorenregeling verhuizen straks naar de nieuwe levensloopgeschikte woningen in de buurt, die Sité gaat realiseren.