Mijn Sité
inloggen
Zoeken
A A A
Menu

Ik wil de huur opzeggen

U wilt de huur opzeggen vanwege een verhuizing, scheiding of helaas een overlijden? Dat kan eenvoudig online via MijnSité. De huur van een woning, garage en/of parkeerplaats van Sité kunt u op elke dag van de maand beëindigen. De opzegtermijn is een maand.  

Op tijd opzeggen
Verhuisplannen komen vaak niet uit de lucht vallen. Weet u ruim van te voren wanneer u gaat verhuizen? Het is verstandig om dit op tijd aan ons door te geven. U kunt uw huuropzegging al drie maanden voor uw geplande verhuisdatum aan ons doorgeven.

Voordelen
Vroeg de huur opzeggen heeft voordelen voor u als huurder maar ook voor Sité. Wij gaan eerder op zoek naar een nieuwe huurder en kunnen eventueel het opknappen van de woning voorbereiden. Voor u is het voordeel dat u meer tijd heeft om de woning in goede staat op te leveren. Daarnaast regelt u makkelijk de overname van spullen met de nieuwe huurder.

Eenzijdige huuropzegging
Wanneer u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt en u gaat uit elkaar, dan moet u veel regelen. Is uw partner overleden en u blijft in de woning wonen, dan vult u een eenzijdige huuropzegging in. Gaat u allebei verhuizen? Zeg dan de huur van uw woning op. Blijft één van u in de woning wonen, dan dient de vertrekkende huurder zijn of haar huur op te zeggen (eenzijdige huuropzegging).

Huuropzegging intrekken
Soms krijgen wij het verzoek om de huuropzegging in te trekken. Juridisch gezien is een huuropzegging definitief en kan deze niet meer gewijzigd worden. Indien u een dringende reden heeft om uw opzegging te wijzigen of in te trekken, dan kunt u dit uiteraard bespreken met onze medewerkers. Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kijken dan naar de mogelijkheden om de huuropzegging in te trekken. Mocht er een mogelijkheid bestaan de huuropzegging in te trekken, dan zijn wij echter genoodzaakt 100 euro intrekkingskosten in rekening te brengen.

Let op!
Wanneer u onder bewind staat dient u, voordat u de huur opzegt, schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder te ontvangen.  Voeg de goedkeuring van uw bewindvoerder toe bij uw huuropzegging. Wij kunnen uw opzegging anders niet in behandeling nemen.