Huur opzeggen

U kunt de huur van uw woning of garage op iedere dag opzeggen, ook in het weekend. U regelt uw huuropzegging snel en eenvoudig via Mijn Sité

De opzegtermijn is 1 maand, gerekend vanaf de datum waarop wij uw huuropzegging schriftelijk hebben ontvangen. Eerder opzeggen kan natuurlijk ook. Laat ons in dat geval weten wanneer u de huur feitelijk wilt beëindigen. De laatste dag dat u huur betaalt, is altijd een werkdag. Na het ontvangen van uw huuropzegging nemen wij contact met u op voor een afspraak om uw woning te inspecteren.
 
Eenzijdige huuropzegging
Als u samenwoont en uit elkaar gaat, heeft u veel te regelen. Gaat u allebei verhuizen? Zeg dan allebei de huur op. Verhuist één van u, dan zegt degene die vertrekt de huur op. Anders blijft hij of zij mede aansprakelijk voor de woning en de kosten. De ander geeft aan dat hij of zij in de woning blijft wonen.

Huur opzeggen na overlijden
Is een van uw dierbaren overleden en woonde hij of zij alleen in de woning? Dan kunt u als nabestaande namens hem of haar de huur opzeggen. De opzegtermijn is 1 maand.
 
Huur opzeggen onder bewind 
Wanneer u onder bewind staat, heeft u schriftelijk goedkeuring van uw bewindvoerder nodig om de huur op te zeggen. Voeg deze aan uw huuropzegging toe. Zonder instemming van uw bewindvoerder kunnen wij uw opzegging niet in behandeling nemen.

Schoonmaakvoorwaarden
Als u een woning van Sité verlaat, bent u verplicht uw woning en uw tuin netjes en schoon op te leveren. Daarom hebben wij een folder voor u gemaakt. Hierin leest u precies waaraan uw woning en uw tuin moeten voldoen. Hier leest u de folder.